Seznam potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označování dle směrnice 1169/11 EU.
- OBILOVINY OBSAHUJÍCÍ LEPEK a výrobky z nich - a)pšenice, b)žito, c)ječmen, d)oves, e)špalda, f)kamut, g)hybridní odrůdy a výrobky z nich (nejedná se o celiakii)
- KORÝŠI a výrobky z nich
- VEJCE a výrobky z nich
- RYBY a výrobky z nich
- PODZEMNICE OLEJNÁ (ARAŠÍDY) a výrobky z nich
- SÓJOVÉ BOBY (SÓJA) a výrobky z nich
- MLÉKO a výrobky z něj
- SKOŘÁPKOVÉ PLODY a výrobky z nich - a)mandle, b)lískové ořechy, c)vlašské ořechy, d)kešu, e)pekanové ořechy, f)para, g)pistácie, h)makadamie
- CELER a výrobky z něj
- HOŘČICE a výrobky z ní
- SEZAMOVÁ SEMENA (SEZAM) a výrobky z nich
- OXID SIŘIČITÝ A SIŘIČITANY v koncentracích vyšších než 10mg, ml/kg, vyjádřeno SO2
- VLČÍ BOB (LUPINA) a výrobky z něj
- MĚKKÝŠI a výrobky z nich